Η επιλογή της σωστής κόλλας και η σωστή ανάμιξη με νερό είναι καθοριστικής σημασίας για την σωστή εφαρμογή της ταπετσαρίας.
Οι κόλλες ταπετσαρίας ( Γλουτολίνη ) είναι προϊόντα με βάση την μεθολοκυτταρίνη.
Βασικά χαρακτηριστικά είναι η αντοχή στον ασβέστη και το τσιμέντο και η διαλυτότητα τους σε νερό.
Η διάλυση του πρέπει να γίνεται σε δροσερό νερό γιατί έτσι πετυχαίνουμε την καλύτερη δυνατή συγκόλληση.
Για τον ιδανικό αποτέλεσμα αναμιγνύετε κάθε τύπο κόλλας Γλουτολίνης σε διαφορετικές αναλογίες καθαρού νερού ανάλογα με τον τύπο της κόλλας.
Ο γενικός κανόνας είναι : Αδειάζουμε αργά το περιεχόμενο του κουτιού στον κουβά αναδεύοντας το καθαρό νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Περιμένουμε ανάλογα με την ποιότητα από 3 έως 30 λεπτά. Μετά αναδεύουμε πάλι δυνατά και η κόλλα είναι έτοιμη.
Όσο πιο βαριά είναι η ταπετσαρία τόσο πιο λεπτή στρώση κόλλας πρέπει να απλώνουμε.
Όλες οι κόλλες Γλουτολίνης σε σκόνη ή σε πάστα μπορούν να δουλευτούν με βούρτσα με ρολό ταπετσαρίας και πιστόλι.
Οι κόλλες ταπετσαρίας ( Γλουτολίνη ) είναι προϊόντα με βάση την μεθολοκυτταρίνη.
Βασικά χαρακτηριστικά είναι η αντοχή στον ασβέστη και το τσιμέντο και η διαλυτότητα τους σε νερό.
Η διάλυση του πρέπει να γίνεται σε δροσερό νερό γιατί έτσι πετυχαίνουμε την καλύτερη δυνατή συγκόλληση.
Για τον ιδανικό αποτέλεσμα αναμιγνύετε κάθε τύπο κόλλας Γλουτολίνης σε διαφορετικές αναλογίες καθαρού νερού ανάλογα με τον τύπο της κόλλας.
Ο γενικός κανόνας είναι : Αδειάζουμε αργά το περιεχόμενο του κουτιού στον κουβά αναδεύοντας το καθαρό νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Περιμένουμε ανάλογα με την ποιότητα από 3 έως 30 λεπτά. Μετά αναδεύουμε πάλι δυνατά και η κόλλα είναι έτοιμη.
Όσο πιο βαριά είναι η ταπετσαρία τόσο πιο λεπτή στρώση κόλλας πρέπει να απλώνουμε.
Όλες οι κόλλες Γλουτολίνης σε σκόνη ή σε πάστα μπορούν να δουλευτούν με βούρτσα με ρολό ταπετσαρίας και πιστόλι.